Matematik

Eksponitielt funktion i hånden

05. februar 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til en opgave, som jeg skal beregne I HÅNDEN. Jeg ved ikke hvad jeg skal starte med og hvad jeg skal gøre, er der en det kan hjælpe mig? Opgaven er velheftet.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG22.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2021 af Quarr

f(x)=b•ax

a)

f(0) = grafens skæring med y-aksen  da f(0)=b•a0=b

Link til at finde a:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-eksponentiel

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2021 af mathon

Beregning af a
når
                      \small \begin{array}{lllll}& y_1=4\textup{ og }y_2=8\\\\& x_1=0\textup{ og }x_2=3\\\\\\&a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Du aflæser f(0) til at være 4.

b)

Vi skal finde ud af hvor meget x skal vokse for at funktionsværdien bliver fordoblet. Vi fandt før at funktionsværdien er 4 i x=0, så vi finder den x-værdi hvor funktionsværdien er vokset til 8. Dette får jeg til x=3, så fordoblingskonstanten er 3.


Skriv et svar til: Eksponitielt funktion i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.