Matematik

hvad kalder man differentialligningen y'+ay=b(x)?

05. februar 2021 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved at y'+a(x)y=b(x) kaldes en inhomogen lineær førsteordens differentialligning men hvad kaler man y'+ay=b(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2021 af AMelev

Det samme. a(x) = a er bare en konstant.

!. ordens, fordi det kun er den 1. afledede af y, der indgår.
I en 2.ordens differentialligning ville y'' optræde og i en 3. ordens ville y''' indgå osv.

Inhomogen, fordi højresiden ikke er 0. Ved en homogen differentialligning optæder y-udtrykkene på venstre side og 0 på højre.


Skriv et svar til: hvad kalder man differentialligningen y'+ay=b(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.