Matematik

Integration

06. februar 2021 af mastodont - Niveau: A-niveau

Hej, 

jeg sidde med en separabel differentialligning og kan ikke får den integreret. Jeg har vedhæftet den i et dokument, da jeg havde problemer med at skrive den her. 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af peter lind

Den fil kan jeg ikke læse. Kan du ikke lige den direkt ind eller evt. som billedfil


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af StoreNord

Sidste led i facit skulle være  k.
I andet led mangler du et gangetegn; det skal jo ikke være to-en-tredjedel.
Bortset fra de to ting er opgaven rigtigt besvaret.
Separable differentialligninger er noget ganske andet. Prøv at Google.

#1
Jeg kan godt læse den med Libreoffice.


Svar #3
07. februar 2021 af mastodont

er ikke med, hvorfor et gangetegn i andet led? er det ikke implicit forstået, at det er gange mellem -2 og 1/33. 

Hvordan skal det så helt eksakt stå? 

Og ja, der mangler K til slut. 

Men er dette ikke en 1. orden diff ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2021 af ringstedLC

#3

er ikke med, hvorfor et gangetegn i andet led? er det ikke implicit forstået, at det er gange mellem -2 og 1/33. 

Hvordan skal det så helt eksakt stå? 

Nej.

\begin{align*} -2\tfrac{1}{3} &= -\tfrac{6}{3}+\tfrac{1}{3}=-\tfrac{5}{3} \\ -2\cdot \tfrac{1}{3} &= -\tfrac{2}{3} \end{align*}

ganske som 1½ = 1.5 ≠ ½, men:

\begin{align*} -2a &= -2\cdot a \\ ab &= a\cdot b\end{align*}

og ligeledes:

\begin{align*} -2(a+b) &= -2\cdot a -2\cdot b=-2a-2b\end{align*}

er dog lidt sjusket efter min mening.


Svar #5
08. februar 2021 af mastodont

stadig ikke med? altså skal der ikke bare stå -2/3x3

Hvad er det, du skriver nej til? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2021 af ringstedLC

#5: Korrekt, men det skrev du ikke i filen.

Jeg svarer på spørgsmålet i citatet: "er det ikke implicit forstået..." og viser hvorfor, vi skriver et gange tegn mellem to tal.

Forresten kan din løsning reduceres (4/2x2).


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.