Matematik

Biens vægt

06. februar 2021 af Stinbb - Niveau: 10. klasse
Har lige et spørgsmål:
Et 9 dage gammelt barn vejer 3600 g. Vægten er steget med 160 % år. døgn.

Hvor meget ville barnet - ifølge tankeeksperimentet - have vejet, da det er 5 døgn gammelt?

Er det rigtig? 3600*(1-1,6)^4 = 466,56 g

Svar #1
06. februar 2021 af Stinbb

Skrev forkert År = pr.døgn

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af janhaa

x*2,6^9=3600\\ x=0,663\,(g)

etter 5 døgn:

0,663*2,6^5\,(g)=78,8\,(g)


Svar #3
06. februar 2021 af Stinbb

Tak :)
Kunne man skrive formel sådan her istedet? 3600/(1+1,6)^4 = 78,8

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2021 af janhaa

#3 Tak :)
Kunne man skrive formel sådan her istedet? 3600/(1+1,6)^4 = 78,8

ja


Svar #5
06. februar 2021 af Stinbb

Mange tak ????

Svar #6
06. februar 2021 af Stinbb

:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Der er noget galt med den opgave. Et barn på 5 dage vejer mere end 78,8g. Tallet 160% ser helt usandsynligt ud. Se efter, om det er det, der står.


Svar #8
06. februar 2021 af Stinbb

Har vedhæftet to filer:
Vedhæftet fil:20210206_212824.jpg

Svar #9
06. februar 2021 af Stinbb

Her er den anden:
Vedhæftet fil:20210206_212838.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Forbavsende, men det paser helt med udregningerne ovenfor, så OK.


Svar #11
06. februar 2021 af Stinbb

Ja :)

Skriv et svar til: Biens vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.