Matematik

Bestem a i en differentialligning

08. februar 2021 af Brandtand - Niveau: A-niveau

En funktion ƒ er løsningen til en differentialligning:

y'=3-a*y, 

hvor a er en konstant 

Det oplyses, at (0,2;-1) er et linjeelement for differentialligningen 

Min opgave er, at jeg skal finde a samt en forskrift for ƒ

Jeg er godt klar over hvordan jeg finder forskriften for ƒ, da løsningen til ligningen y'=b-a*y er y=(b/a)+c*e-ax men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg finder a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af janhaa

more info


Svar #2
08. februar 2021 af Brandtand

Jeg har skrevet alt min info ind nu (: håber at nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2021 af janhaa

-1 = 3 - a*2

2a = 4

a = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2021 af AMelev

Linjeelementet giver dig 2 oplysninger: f(0) = 2 og f '(0) = -1.


Svar #5
08. februar 2021 af Brandtand

Tusind tak jeg er med på hvad jeg skal gøre nu


Skriv et svar til: Bestem a i en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.