Matematik

HJÆLP DET TISSE VIGTIGT (pls)

09. februar 2021 af LebroneJames - Niveau: 10. klasse

Opgave 1:? 

I en retvinklet trekant ABC er C den rette vinkel. Beregn den manglende side i trekanten, når? 

1)? a = 8 og b = 6?????c = 10 

2)?? c = 5 og a = 4 ? ? ?b = 3 

3)?? c = 25? og b = 20 a= 32 

Opgave 2:? 

Joe har sendt en drage er sendt op med fuld line - 32 m. Afstanden fra Joe til stedet under dragen er 25 m. Hvor højt oppe er dragen?? 

Dragen er 32 m oppe i luften 

Opgave 3:? 

I en retvinklet trekant ABC er C den rette vinkel. Beregn den manglende side i trekanten, når? 

1)? a = 12 og b = 5 ? ? c = 13? 

2)?? c = 17 og a = 8 ? ? b=18 

3)?? c = 26? og b = 10  a=26 

Opgave 4: 

Forestil dig to mænd der kører i hver sin retning 

Person A kører 6 km frem og drejer så til højre og fortsætter 8 km. hvorefter han parkerer. 

Person B kører 4,5 km frem og drejer så også til højre hvor han fortsætter 9 km frem hvorefter han parkerer. 

Hvor langt er der nu mellem de to biler i ligelinje? 

Opgave 5: 

I en ligesidet trekant er siderne hver 32 cm. 

Beregn højden i trekanten 

Opgave 6: 

Om en retvinklet trekant oplyses følgende: b = 5 og c = 13. 

Bestem a. 

Opgave 7: 

Beregn længden af diagonalen i et kvadrat, der har sidelængden 5cm. 

Opgave 8: 

I et koordinatsystem er afsat to punkter, A med koordinaterne (4;3) og B med koordinaterne (0;1). Beregn afstanden imellem de to punkter. 

Opgave 9: 

I et koordinatsystem afsættes punkterne A (-2;5), B (3;5) og C (5;9) 
Sammen med punktet D udgør de tre punkter vinkelspidserne i et parallelogram. 

a) Angiv koordinaterne til D. 
b) Beregn parallelogrammets sidelængder samt omkreds. 
c) Beregn længden af de to diagonaler AC og BD 

Opgave 10: 

I et koordinatsystem afsættes punkterne A (3;2), B (7;9) og C (10;2) 

a) Beregn trekantens omkreds og areal. 
b) Beregn ha?og hc 

 løs opgaverne for mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af MatHFlærer

Du skriver til sidst "løs opgaverne for mig". 

Har du overhovedet prøvet noget selv? Det ikke en gavebod det her.


Svar #2
09. februar 2021 af LebroneJames

#1

Du skriver til sidst "løs opgaverne for mig". 

Har du overhovedet prøvet noget selv? Det ikke en gavebod det her.

Ja jeg har sku da sloges med det hele dagen hvorfor tror du jeg spørg om hjælp


Svar #3
09. februar 2021 af LebroneJames

#1

Du skriver til sidst "løs opgaverne for mig". 

Har du overhovedet prøvet noget selv? Det ikke en gavebod det her.

sender dig en email så tager vi den over der


Skriv et svar til: HJÆLP DET TISSE VIGTIGT (pls)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.