Matematik

Sandsynlighedsregning uden tilbagelægning

15. februar 2021 af helpn - Niveau: C-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af mathon

                    \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \frac{5}{125}=0.04\\\\\\ \textbf{b)}\\& \frac{5}{125}\cdot \frac{120}{124}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \frac{1}{120}\cdot \frac{1}{119}\cdot \frac{1}{118}\\\\ \textbf{d)}\\& \frac{5}{125}+\frac{4}{124}+\frac{3}{123} \end{array}


Svar #2
15. februar 2021 af helpn

er c) ikke 120/125 * 119/124 * 118/123 ?

Det er jo sandsynligheden for at der er en nitte, ikke at der IKKE er en nitte. Eller misforstår jeg?


Svar #3
15. februar 2021 af helpn

Og d) må vel være den komplementære sandsynlighed af c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2021 af mathon

\small \begin {array}{lllll} \textbf{Du har ret:}\\& \textbf{c)}\\&& \frac{120}{125}\cdot \frac{119}{124}\cdot \frac{118}{123}=88.4\%\\\\& \textbf{d)}\\&& 100\%-88.4\%=11.6\% \end{array}
                       


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2021 af Soeffi

#0.

a) Som #1.

b) Man kan enten trække en gevinst i første forsøg og en nitte i andet eller omvendt. Sandsynligheden er summen af sandsynlighederne af de to udfald: (5/125)·(120/124) + (120/125)·(5/124) = 0,07742.

c-d) Som #4.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning uden tilbagelægning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.