Matematik

Nogen der ved hvordan 1/2 ln(x) blev til x^1/2

16. februar 2021 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har vedhfætet opgaven. Håber i kan hjælpe

Vedhæftet fil: hvordan.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2021 af janhaa

fordi:\\ \\\sqrt{x}=x^{1/2}


Svar #2
16. februar 2021 af Amalie1234324

hvordan giver 1/2 ln(x)=ln(x^1/2)? :) Altså hvordan når man mellemtrinnet

Vedhæftet fil:hvordan.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2021 af janhaa

#2

hvordan giver 1/2 ln(x)=ln(x^1/2)? :) Altså hvordan når man mellemtrinnet

it'a rule...


Svar #4
16. februar 2021 af Amalie1234324

Er det en integrationsregel, eller bare en regel :)


Svar #5
16. februar 2021 af Amalie1234324

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2021 af ringstedLC

#4: Det er en logaritmeregneregel som du må have mødt før:

\begin{align*} r\cdot \ln(a) &= \ln\left (a^r \right ) \end{align*}


Svar #7
16. februar 2021 af Amalie1234324

Mange tak  :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2021 af AMelev

I den vedhæstede fil i #2 har du 

Så opløfter du e^ på begge sider
Så ophæver du eln(...), så ..... på venstre side. På højre side benytter du em+n = em ·en
Der smuttede så lige et numerisk tegn på venstre side (uden jeg umiddelbart ved hvorfor)?, men på højre skal du bruge ex·y = (ex)y 


Skriv et svar til: Nogen der ved hvordan 1/2 ln(x) blev til x^1/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.