Matematik

Hvordan har de fået 1/3 i resultatet?

16. februar 2021 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Ved i måske hvordan/hvorfor man har fået 1/3 ved bileldet. Jeg ved ikke hvor det kommer fra, men kan godt se hvorfor de har divideret med 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2021 af janhaa

where is the image?


Svar #2
16. februar 2021 af Amalie1234324

Beklager, men her er den. Kommer  3 tallet i resultet ikke fra ln regneregel? Hvor kommer 1/3 fra

Vedhæftet fil:hvordan.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2021 af StoreNord

Man lægger 11n til på begge sider før man dividerer med 3 på begge sider.


Svar #4
16. februar 2021 af Amalie1234324

Mener du at man lægger 1 til på begge sider og ikke 11 ik? Og når man så dividere med 3, er divisionen så et led og +1 et andet led?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2021 af MandenMedMangeHatte

Du spørger bare hvis du skal have mere hjælp, gamle jas.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2021 af StoreNord

#4
Jeg mente        een      med tryk på.           :-)


Svar #7
16. februar 2021 af Amalie1234324

Mange tak begge to :) God aften :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2021 af Soeffi

#0.

x \neq 0 , \; y \neq \tfrac{1}{3}:

\\ln(|3y-1|)=3ln(|x|)+C\Leftrightarrow\\\\ln(|3y-1|)=ln(|x^3\cdot e^C|)\Leftrightarrow\\\\|3y-1|=|x^3\cdot e^C|\Leftrightarrow

y=\pm e^C \cdot \tfrac{1}{3}\cdot x^3 + \tfrac{1}{3}\Leftrightarrow

y = A \cdot x^3 + \tfrac{1}{3}, \;A\in \mathbb{R}\setminus \left \{ 0 \right \}


Skriv et svar til: Hvordan har de fået 1/3 i resultatet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.