Matematik

Hjælp til at indtaste i geogebra

18. februar 2021 af alisonmaj - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg indtaster det her i geogebra?

Jeg har vedhæftet en fil med info. Jeg kan godt taste grafer ind i geogebra med det er de tal til højre som skal tastes ind til hver graf jeg ikke kan finde ud af.

På forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: graf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2021 af ringstedLC

"De tal til højre" er den stykkevise funktions intervaller. Brug:

\text{Hvis}(<\!\text{betingelse}\!>, <\!\text{S\aa}\!> ) \\ \text{Hvis}\left(-6 \leq x \leq -2,x + 7,\,\text{Hvis} \left(-2 \leq x \leq 1,-2 \; x + 1, \,\text{Hvis} \left(1 < x \leq 5,-1 \right) \right) \right)

Bemærk: I den sidste er der ikke noget "så".


Svar #2
18. februar 2021 af alisonmaj

Hej ja nu kan jeg da taste det rigtig, mange tak, men problemmet er at der kommer ikke nogen graf frem i tegneblokken, har du måske en ide om hvordan det kan være?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2021 af ringstedLC

Du skal lige tilføje "f(x)=" foran hele smøren.


Skriv et svar til: Hjælp til at indtaste i geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.