Fysik

Effekt af luftmodstand

19. februar 2021 af superhesten - Niveau: A-niveau

Hey, 

Er der nogen der kan hjælpe med opgaven forneden please???
 

Gravitattionskraften er bestemt til 75 kN, men ved ikke hvordan jeg kan beregne hastigheden af rumstationen ud fra de oplysninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2021 af janhaa

more info...


Svar #2
19. februar 2021 af superhesten

Hov undskyld hele billedet er ikke kommet med. Her er den fulde opgave


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2021 af janhaa

a)

F=G\frac{Mm}{r^2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2021 af janhaa

b)

F=ma=m\frac{v^2}{r}

?


Svar #5
19. februar 2021 af superhesten

b) 
Men hvad skal F være? Det er vel den resulterende kraft men hvordan beregner jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2021 af janhaa

#5

b) 
Men hvad skal F være? Det er vel den resulterende kraft men hvordan beregner jeg den?

F = 9,4 mN

?


Svar #7
19. februar 2021 af superhesten

Yes det har jeg gjort, men når jeg løser for v i formlen F=m*v^2/r så fås 0.6236954408 m/s 

Ved at bruge 

P=v*Fg 

så får jeg 

0.6236954408 m/s*(75.01046934 kN)=46783.68774 W

Facitlisten siger at svaret er 72W så hvad gør jeg forket?


Svar #8
19. februar 2021 af superhesten

Altså fordi 9.4 mN=8506 kg*v^2/(352km + 6371k)m 

v=0.6236954408 m/s 

Ved at gange med gravitationskraften så fås

P=0.6236954408 m/s * 75 kN=46783.68774 W 

Hvilket er fuldstændig forkert:(((( har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2021 af Soeffi

#8. b) Det antages, at rumstationen bevæger sig i en cirkulær bane med konstant fart. Tyngekraften er lig med centripetalkraften. Heraf fås farten (v) af rumstationen i banen:

75000 \;N=(8506\;kg)\cdot \frac{v^2}{6723000\;m}\Rightarrow

v^2=\frac{75000\cdot 6723000\;Nm}{8506\;kg}\Rightarrow

v=7699\;m/s

Af gnidningsmodstanden (Fg) og farten findes effekten (P):

P= F_g \cdot v =(9,4\; 10^{-3}\;N)\cdot (7,699\cdot 10^3\;m/s) =72,4\;W


Svar #10
19. februar 2021 af superhesten

Hej Soeffi, tak for svar det giver mere mening nu


Skriv et svar til: Effekt af luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.