Matematik

Pumpe vand op i havet (Opgave 25 Vejen til fysik B2 Knud Erik Nielsen Esper Fogh)

19. februar 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave lyder som følger

Hvor stor effekt skal en pumpe  mindst kunne præstere når den skal kunne løfte 10000 kubikmeter vand op fra seks meter idybde  døgnet, når den kører hele tiden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} E=P\cdot t\Rightarrow P &= \frac{E}{t}\\ P_{min.} &\geq \frac{m_{v}\cdot g\cdot h}{t}\end{align*}

NB. Vedhæft et godt billede af hele opgaven eller skriv den korrekt af.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2021 af peter lind

m*g*h/t hvor m er masse, g er tyngdeaccelerationen, h er højden og t er tiden


Skriv et svar til: Pumpe vand op i havet (Opgave 25 Vejen til fysik B2 Knud Erik Nielsen Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.