Matematik

HJælp til spørgsmål

21. februar 2021 af dknfnunrvin

Hvordan løses vedhæftet 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2021 af janhaa

a)

2x + y = 20

y = 20 - 2x


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2021 af janhaa

b)

A(x) = A = x*y = x*(20-2x) = 20x - 2x2

A ' (x) = 20 - 4x = 0

MAX:

x = 5

A(5) = 50


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2021 af AMelev

                           
Bestem  længden h af hegnet udtrykt ved x og y og sæt h = 20.
Isoler y i ligningen, y = ....

Beregn arealet udtrykt  ved x og y og indsæt ovenstående y-værdi, så du får arealet f(x) udtrykt udelukkende ved x.
Benyt dit CAS-værktøj til at tegne grafen for f og bestemme max eller (hvis B-niveau) bestem toppunkt FS side 17 (84) & (83)


Skriv et svar til: HJælp til spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.