Fysik

Pumpe vand op i havet (Opgave 25 Vejen til fysik B2 Knud Erik Nielsen Esper Fogh)

21. februar 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Opgave 25 side 32 Vejen til fysik B2 Knud Erik Nielsen, Esper Fogh.

I Holland findes der store inddæmmede områder, såkaldte poldere, som ligger ca. 6 meter under havets overflade. For at afvande et sådant område må man pumpe vandet op i havet.

Et bestemt sted skal man pumpe 10.000 kubikmeter vand i døgnet.

Spørgsmålet er

b) Hvor stor effekt skal pumpen præstere for at løfte vandet de seks meter op. når den kører hele tiden ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& \frac{10^4\;m^3}{\textup{d\o gn}}=&0.115741\;\frac{m^3}{s}=115.741\;\frac{L}{s}\\\\& \textup{effekt:}&P=\left (\frac{V}{t}\cdot \rho \right ) \cdot g\cdot h =\left ( 115.741\;\frac{L}{s} \right )\cdot \left ( 1\;\frac{kg}{L} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 6\;m \right )=6819.46\;\frac{J}{s}=6.82\;kW \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2021 af ringstedLC

Du har oprettet og fået hjælp i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2000445

Bliv i den oprindelige tråd og spørg der, hvis der er noget, du ikke forstår.


Svar #3
22. februar 2021 af ca10

Tak for hjælpen, for jeg havde ingen anelse om hvordan jeg skulle gå igang med opgaven.


Skriv et svar til: Pumpe vand op i havet (Opgave 25 Vejen til fysik B2 Knud Erik Nielsen Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.