Fysik

Beregning af et træstykke ved kulstof 14

27. februar 2021 af Natand - Niveau: B-niveau

Ved aldersbestemmelse af et træstykke fandt man, at betastrålingen fra det var 62,5% af betarålingen fra nulevende træer af samme art. Halveringstiden for (14,6) C er 5730år

a) hvor gammelt var træstykket?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2021 af peter lind

(½)t/5730 = 1-0,625


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} 1=0.625\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=\frac{1}{0.625}\\\\ \ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}=\ln\left ( \frac{1}{0.625} \right )\\\\ t=\frac{\ln\left ( \frac{1}{0.625} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot T_{\frac{1}{2}} \end{array}


Svar #3
28. februar 2021 af Natand

tusind tak, hvorfor står der 1?


Svar #4
28. februar 2021 af Natand

#1

(½)t/5730 = 1-0,625

Når jeg regner t har det følende værdi 8108,165, kan det passe eller har jeg gjort noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2021 af peter lind

Du må ikke angive resultatet med flere cifre end de tal du bruger til beregningen


Skriv et svar til: Beregning af et træstykke ved kulstof 14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.