Matematik

Differentialligning ym = -0,5*y sidder fast.

28. februar 2021 af matematikersvært10101 - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet, jeg sidder fast hvor jeg kan udrenge e^-0.5*2

og jeg er heller ikke sikker på hvordan jeg skal finde forskriften

Vedhæftet fil: Studieportalen hjælp.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2021 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll} y=C\cdot e^{-0.5\cdot x}\\& 1=C\cdot e^{-0.5\cdot 2}\\\\& 1=C\cdot e^{-1}\\\\& C=e\\\\\\ y=e\cdot e^{-0.5\cdot x}\\\\ y=e^{1-0.5x} \end{array}


Svar #2
28. februar 2021 af matematikersvært10101

Mangen tak Mathon!

#1

                           \small \begin{array}{lllll} y=C\cdot e^{-0.5\cdot x}\\& 1=C\cdot e^{-0.5\cdot 2}\\\\& 1=C\cdot e^{-1}\\\\& C=e\\\\\\ y=e\cdot e^{-0.5\cdot x}\\\\ y=e^{1-0.5x} \end{array}


Skriv et svar til: Differentialligning ym = -0,5*y sidder fast.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.