Matematik

Den naturlige logaritmefunktion

03. marts 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen, der kan forklare hvordan man kan bestemme differentialkvotienten for den naturlige logaritmefunktion? Eller henvise til et sted hvor jeg kan læse nøje om det?

Jeg har prøvet at lede, men jeg har ikke fundet nogen, der forklarer det godt nok...

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2021 af janhaa

f(x)=\ln(x)\\ \\f ' (x)=\frac{1}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2021 af ringstedLC

#0: Formel (139).


Svar #4
03. marts 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Men jeg skal blot forklare... jeg skal ikke bevise det. Bliver det ikke beviset i linket der?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

Den naturlige logaritme er defineret som:

ln(x) = \int_{1}^{x} \frac{1}{t} dt

ln er altså stamfun ktion til 1/x, hvorfor ln'(x) = 1/x.


Skriv et svar til: Den naturlige logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.