Matematik

x og y

07. marts 2021 af dhew99 - Niveau: C-niveau

Prisen på en vare er i 2015 på 125 kroner. Den forventes at stige til 150 kroner i 2016 og vil stige eksponentielt de kommende år. Lad x være antal år efter 2015 og lad ????(????) være prisen i kroner.

Hvordan ved jeg hvad x og y er?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} (x_1,y_1) &= (0,125) \\(x_2,y_2)&=(1,150) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2021 af mathon

(x,y) = (tid,kroner)

                   \small \begin{array}{llllll}& y=b\cdot a^x\\\\& \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\& \frac{150}{125}=a^{2016-2015}\\\\& a=1.2\\\\ \textup{Eksponentiel sammenh\ae ng:}\\& f(x)=125\cdot 1.2^x \end{array}
                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2021 af AMelev

Prisen på en vare er i 2015125 kroner. Den forventes at stige til 150 kroner i 2016 og vil stige eksponentielt de kommende år. Lad x være antal år efter 2015 og lad f(x) være prisen i kroner.
x:  2015 = 0 år efter 2015 og 2016 = 1 år efter 2015 
f(0) = 125 og f(1) = 150


Skriv et svar til: x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.