Matematik

regne med sinus

08. marts 2021 af Finnersejest - Niveau: 9. klasse

hey er ved at regne side længden på en trekandt og jeg har hyp der er 52,5 og vinklen som ændres være gang men resultaterne giver ikke mening har brugt formlen A=sin(vinkelen)*hyp og såden her ser bergningen ud:

sin(5)*52,5= -50,34

sin(15)*52,5= 34,14

sin(25)*52,5= - 6,94

sin(35)*52,5= -22,48

sin(45)*52,5= 44,67

sin(55)*52,5= -52,48

sin(65)*52,5= 43,41

sin(75)*52,5= -20,36

sin(85)*52,5= -9,24

og dette forvirer mig da talene burde blive støre og støre når vinklen gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af Quarr

1. Eksempel:

sin(5)\cdot 52,5=4,575

Du har tastet alt forkert ind på din lommeregner. Hvis det er på den gratisse lommeregner, så tast:

5 til sin*52,5

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2021 af AMelev

#0 Det ser ud til, at du har regnet i radian i stedet for grader. 
Hvis du bruger Geogebra skal du taste sin(5º)·52.5. Gradsymbolet finder du ved α-firkanten til højre for indtastningslinjen.


Skriv et svar til: regne med sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.