Fysik

Opgave 20:30

08. marts 2021 af banemand1234 - Niveau: B-niveau
En patient injiceres med det metastabime nuklid technetium-99m med en aktivitet på 100MBq. Jeg er kommet frem til at halveringstiden for technetium-99 er ca 6,1 timer.
Spørgsmålet jeg ikke forstår lyder så
B) bestem antallet af technetium-99m-kerner?
Håber der er en der kan hjælpe
///oliver

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{Brug}&\textup{proportionaliteten mellem aktiviteten }A\textup{ og kerneantallet }N\\\\&& A=k\cdot N \quad \textup{hvor }k\textup{ er henfaldskonstanten}\\\\&& N=\frac{1}{k}\cdot A\\\\&& N=\frac{6.1\cdot \left (3600\;s \right )}{\ln(2)}\cdot \left ( 100\cdot 10^6\;s^{-1} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet)

Har du lavet d) i den opgave?


Svar #3
09. marts 2021 af banemand1234

Nej den er jeg heller ikke så sikker på

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet)

#3 Nej den er jeg heller ikke så sikker på

Okay, men facitlisten siger i hvert fald 1.2 mVs, men jeg mangler bare en udregning.


Svar #5
09. marts 2021 af banemand1234

Skriv lige tilbage herinde hvis du finder ud af noget, så skal jeg nok gøre det samme

Skriv et svar til: Opgave 20:30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.