Fysik

HASTER!!!!! Beregning af den ækvivalente dosis

09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, hvordan løser man nedenstående opgave? Det er opgave 20.30 i basisfysik b.

"Technetim-99m udsender gammastråling med en energi på 2.24*10^-14 J. Patienten vejer 60 kg. Beregn den ækvivalente dosis".

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{\AE kvivalentdosis:}\\& \frac{2.24\cdot 10^{-14}\;J}{60\;kg}=3.73\;\frac{J}{kg}=3.73\;Sv=3.73\;Gy&\textup{v\ae gtningsfaktor 1} \end{array}


Svar #2
09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet)

#1

\small \begin{array}{llllll} \textup{\AE kvivalentdosis:}\\& \frac{2.24\cdot 10^{-14}\;J}{60\;kg}=3.73\;\frac{J}{kg}=3.73\;Sv=3.73\;Gy&\textup{v\ae gtningsfaktor 1} \end{array}

Mange tak for deeet. Men facitlisten siger 1.2 mVs tho? Jeg mangler nemlig bare udregningen..


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2021 af mathon

korrektion for glemt 10'erpotens

\small \begin{array}{llllll} \textup{\AE kvivalentdosis:}\\& \frac{2.24\cdot 10^{-14}\;J}{60\;kg}=3.73\cdot 10^{-16}\;\frac{J}{kg}=0.373\cdot 10^{-15}\;Sv=0.373\;fGy&\textup{v\ae gtningsfaktor 1} \end{array}


Svar #4
09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet)

#3

korrektion for glemt 10'erpotens

\small \begin{array}{llllll} \textup{\AE kvivalentdosis:}\\& \frac{2.24\cdot 10^{-14}\;J}{60\;kg}=3.73\cdot 10^{-16}\;\frac{J}{kg}=0.373\cdot 10^{-15}\;Sv=0.373\;fGy&\textup{v\ae gtningsfaktor 1} \end{array}

Facitlisten siger 1.2 mVs. Har du måske en anden udregning? Mange tak for hjælpen ellers :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2021 af mathon

Du har vist ikke oplyst hele opgaveteksten.


Svar #6
09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet)

Værsgo

Vedhæftet fil:IMG_3189.PNG

Skriv et svar til: HASTER!!!!! Beregning af den ækvivalente dosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.