Matematik

Sandsynlighedstætfunktion for 20 terning kast

09. marts 2021 af Thoimsa - Niveau: A-niveau

Hey jeg har fået som spørgsmål at finde ud af hvilken slags sandsynlighedstætfunktion ville passe bedst til en terning man har fået kastet 20 gange, ved virkelig ikke hvad passer bedst til det.

Jeg tænkte på måske Binomialfordeling, men tror ikke den passer bedst til dette slags spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2021 af AMelev

Det er der ingen, der ved, uden at kende betingelser/formålet.

En binomialfordeling kræver to ting
1) n gentagelser af et basiseksperiment
2) Basiseksperimentet har kun 2 udfald (heraf binomial)

Ved 20 kast med 1 terning, er 1) opfyldt
Om 2) er opfyldt, afhænger af, hvad man kigger på.
Hvis man fx interesserer sig fo alle de forskellige udfald af et kast, er det ikke.
Hvis man fx kun interesserer sig for sekser/ikke-skeser, lige/ulige, højst 4/mindst 5, så er det.
X = Antal seksere: X ~ b(20,1/6)
Y = Antal lige: Y ~ b(20,½)
Z = Antal slag med midst 5 øjne:  Z ~ b(20,1/3)


Skriv et svar til: Sandsynlighedstætfunktion for 20 terning kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.