Matematik

EN DER KAN HJÆLPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

09. marts 2021 af rasmus2525 - Niveau: 9. klasse

på en restaurant består ugens menu af de 4 forreter, 3 hovedretter og 3 desserter, som menukortet viser

B) Alle kunder spiser ugens menu, Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældig kunde spiser snegle, fisk og frugt?

C) En person med bind for øjnene skal vælge en tilfældelig kunde. Hvad er sandsynligheden fpr, at en kunde,der har valgt bøf?

D) Hvad er sandsynligheden for, at en kunde, der har valgt suppe, enten vælger fisk eller vegetarsuppe?

E) Du møder en kunde, der har spist is til dessert.Hvor stor er chancen for, at hun fik bøf til hovedret?

MENY 

Forret

snegle, fiskesuppe, salat og røget laks

Hovedret

bøf, fisk og vegetarlasagne

desert

is, kage og frugt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2021 af janhaa

b)

P=\frac{1}{4*3*3}=0,0278


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2021 af janhaa

c)

P=1/3


Svar #3
09. marts 2021 af rasmus2525

Hvad står p for?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2021 af janhaa

#3 Hvad står p for?

p: probability, dvs sannsynlighet


Svar #5
09. marts 2021 af rasmus2525

Tusind tak for hjælpen, men kan du hjælpe med d og f?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

De tre retter vælges uafhængigt af hinanden. Derfor er det ligegyldigt for sandsynligheden for en bestemt hovedret, hvilken forret eller desert, der er valgt. I D) skal du derfor tælle, hvor mange gunstige udfald, der er for hovedretten og dividere med antallet af mulige hovedretter.. Samme metode for E).


Svar #7
09. marts 2021 af rasmus2525

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: EN DER KAN HJÆLPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.