Matematik

Løs ligningen f(x)=30000

11. marts 2021 af kallek1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er lidt usikker på, hvad det vil sige at løse ligningen f(x) = 30000 og hvad resultatet betyder, når den foregående opgave lyder, at prisen for at lease en bil i ét år kan bestemmes ved funktionen:

f(x) = 23000 , 0 <= x <= 15000 og 1,25 * x + 4250 , 15000 < x.

(x = kørte km, f(x) = pris for ét år.)

Man skal bruge Geogebra til at løse opgaven. Jeg har tegnet grafen. Skal jeg så bare finde skæringspunktet mellem y= 30000 og grafen, så x = 20600 og ligningen og løsningen fortæller, at kører man 20600 km. på ét år i den leasede bil, så vil det koste 30000 kr.. Eller har jeg grebet det fuldstændig forkert an?


- mega bonus hvis nogen kan forklarer mig, hvordan man løser ligningen i hånden, for jeg kan ikke lige regne ud, hvordan man ville sætte det op.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)=30000 &= \left\{\begin{matrix} 23000\;,\;0\leq x\leq 15000\\ 1.25x+4250\;,\;15000<x \end{matrix}\right. \\ 30000\neq 23000\Rightarrow 30000 &= 1.25x+4250\;,\;30000\neq 23000 \\ x &= \frac{30000-4250}{1.25}=20600 \end{align*}


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=30000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.