Matematik

arealet - integralregning

18. marts 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har fået løst den første opgave, men jeg har tidligere spurgt om hjælp til opgave b), men jeg er stadig ikke helt med på om hvordan jeg skal løse den?

Vedhæftet fil: 2003477.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af janhaa

a)

-x^4+9x^3-28x^2+36x-16=0

x= 1, x= 2, x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2021 af janhaa

b)

A_n=\int_1^2 (-x^4+9x^3-28x^2+36x-16) dx=13/60


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af janhaa

b)

A_M=\int_2^4 (-x^4+9x^3-28x^2+36x-16) dx=44/15


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2021 af rebe2628

Først tages integralet af Am

Am = -4x3 + 27x2 - 56x + 36 

så sættes hhv værdierne 4 og 2 ind på x plads og dernæst substraheres de

dvs

(-4 · 43 + 27 · 42 - 56 · 4 + 36) - (-4 · 23 + 27 · 22?  - 56 · 2+ 36)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2021 af janhaa

#4

Først tages integralet af Am

Am = -4x3 + 27x2 - 56x + 36 

så sættes hhv værdierne 4 og 2 ind på x plads og dernæst substraheres de

dvs

(-4 · 43 + 27 · 42 - 56 · 4 + 36) - (-4 · 23 + 27 · 22?  - 56 · 2+ 36)

wrong; du har derivert, ikke integrert...


Svar #6
18. marts 2021 af inneedofhomework

er svaret 44/15 eller...? altså det er da ikke arealet? Skal jeg dividere de to tal sammen?


Svar #7
18. marts 2021 af inneedofhomework

Ligemeget. Fandt ud af det :-)


Skriv et svar til: arealet - integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.