Matematik

Gør rede for, at g er en eksponentiel funktion.

19. marts 2021 af Emma272a - Niveau: B-niveau

Gør rede for, at g er en eksponentiel funktion.

Det oplyses, at temperaturen i køkkenet er 20,7°C gennem hele afkølingsperioden.
Forskellen mellem suppens temperatur og temperaturen i køkkenet kan beskrives ved en
funktion g.

- Forstår ikke hvordan man skal besvare dette spørgsmål

herunder står den første del af opgaven spørgsmål a), hvis det skulle have relevans

En gryde med suppe tages af et komfur og stilles til afkøling på et køkkenbord. I en model
kan udviklingen i suppens temperatur beskrives ved

f := x -> 20.7 + 49.3*0.965^x;
 = 
    f := proc (x) options operator, arrow, function_assign; 

       20.7+49.3*.965^x end prochvor f(x) betegner suppens temperatur (målt i °C) til tidspunktet, x (målt i minutter efter
suppen tages af komfuret)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2021 af AMelev

Læg lige et billede af opgaven op.


Svar #2
19. marts 2021 af Emma272a

Den er c) jeg har brug for hjælp til 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textup{Temperaturforskel:}\\&& g(x)=f(x)-20.7=49.3\cdot 0.965^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2021 af AMelev

g er af formen b·ax, hvor b = 49.3 og a = 0.965 (jf #4), og det er netop forskriften for en eksponentiel, aftagende funktion. Se FS side 20 (106)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2022 af Nina0303

Hvad hedder opgavesættet?


Skriv et svar til: Gør rede for, at g er en eksponentiel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.