Fysik

fjederkraft bestemmelse

21. marts 2021 af Sadaf54 - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg har en opgave som jeg er gået i stå med som jeg håber i kan hjælpe mig med. Det lyder altså. Opgaven er b

En kasse har en masse på M=2.0 kg og hastigheden v

Kassen bevæger sig på et vandret glat underlag hen mod en fjeder der er fastgjort til en væg. 

Fjederen har fjederkonstanten k=200 N/m. Når kassen rammer fjederen, bremes den op. Den maksimale fjedersammenpresning er på \Delta=0.50 m.

a) Beregn fjederkraften, når fjederen har den maksimale sammenpresning? 

Fjederkraften har jeg fået til 100N, er det rigtigt? 

b) Bestem hastigheden v af kassen lige inden den rammer fjederen

Håber i kan hjælpe mig her med opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2021 af peter lind

b) Energien af kassen er ½mv2 som er lig med ½k*x2 x er den sammentrykket længde f fjederern


Skriv et svar til: fjederkraft bestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.