Kemi

Ang. hjælp til kemi opgave

22. marts 2021 af elizabethhindsberg - Niveau: B-niveau

Kære Studieportalen

Jeg sidder pt fast i denne her opgave, og er der en person som vil hjælpe mig med den? Forstår den simpelthen ikke? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2021 af mathon

Hvordan beregnes pH for en svag syre?    (et hurtigt opslag i din kemibog)


Svar #3
22. marts 2021 af elizabethhindsberg

Det har jeg læst omkring, men hvis du nu vil give mig et eksempel på hvordan man løser det præcist som hverdagssprog? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} pH\textup{-formlen}\\\textup{for en svag syre:}\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s) \right )\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76-\log(0.100) \right )\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76-(-1) \right )\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot5.76\\\\& pH=2.9 \end{array}


Skriv et svar til: Ang. hjælp til kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.