Matematik

Matematik - Omskrivning

22. marts 2021 af Lukassssssss - Niveau: 9. klasse

Forklar, hvilke regneregler, der gør, at man kan omskrive både Albertes og Bertils formel til A=n2+n+1.

Albertes formel:A=n·(n+1)+1

Bertils formel:A=(n+1)2–n

Kan ikke forstå Bertiles, men har nedenfor prøvet Albertes 

( i Albertes formel har jeg fået det til, at man ganger ind i parentesen, (den kan omskrives til den anden formel på baggrund af den står i anden, og så vil man egentlig bare få det samme resultat hvis man ganger ind i den, på den måde kan man omskrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Bertils:}\\& A=(n+1)^2-n=\left (n^2+2n+1 \right )-n=n^2+2n+1-n=n^2+n+1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2021 af AMelev

Ja. A = n·(n+1) + 1= n·n + n·1 + 1 = n2 + n + 1

Bertil A = (n+1)2 - n
Du kan enten bruge kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + b2 + 2·a·b, hvis du kender den:
A = (n+1)2 - n = n2 + 12 + 2·n·1 - n = .....
eller du kan bruge reglen om at gange to parenteser med hinanden: Hvert led i den ene med hvert led i den anden.
 A = (n+1)2 - n = (n+1)·(n+1) - n = n·n + n·1 + 1·n + 1·1 - n = ....


Svar #3
22. marts 2021 af Lukassssssss

Takker

Takker, men er Albertes da blevet beskrevet ordenligt?


Skriv et svar til: Matematik - Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.