Matematik

Linje og punkt, bestemt linjen m

24. marts 2021 af marielinge - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe med b) og c)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af Quarr

b)

Der gælder for to ortogonale linjers hældningstal:

am*al=-1

am=?

Når du kender et punkt og hældningen for linjen m kan du indsætte det i nedenstående og finde b:

y1=ax1+b eller y2=ax2+b

b=?

Se: webmatematik.dk

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af mathon


Svar #3
24. marts 2021 af marielinge

ohhhh, så -2/3 * al = -1

al = 3/2

b = y1 - (ax1)

b = 8 - (3/2 * 3) = 7/2

dermed y = 3/2x+7/2, altså y = 1.5x+3.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{llll} \textbf{a)}\\&& l\textup{:}&2x+3y+9=0\\\\&& \textup{dist}\left ( l,P(3,8) \right )=&\frac{\left | 2\cdot 3+3\cdot 8+9 \right |}{\sqrt{2^2+3^2}}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{H\ae ldnings-}\\& \textup{vinkel:}\\&& v_m=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right ) \end{array}


Svar #5
24. marts 2021 af marielinge

#4

           \small \small \small \begin{array}{llll} \textbf{a)}\\&& l\textup{:}&2x+3y+9=0\\\\&& \textup{dist}\left ( l,P(3,8) \right )=&\frac{\left | 2\cdot 3+3\cdot 8+9 \right |}{\sqrt{2^2+3^2}}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{H\ae ldnings-}\\& \textup{vinkel:}\\&& v_m=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right ) \end{array}

er det korrekt at c) giver 56.3 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2021 af janhaa

#5
#4

           \small \small \small \begin{array}{llll} \textbf{a)}\\&& l\textup{:}&2x+3y+9=0\\\\&& \textup{dist}\left ( l,P(3,8) \right )=&\frac{\left | 2\cdot 3+3\cdot 8+9 \right |}{\sqrt{2^2+3^2}}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{H\ae ldnings-}\\& \textup{vinkel:}\\&& v_m=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right ) \end{array}

er det korrekt at c) giver 56.3 grader?

ja


Skriv et svar til: Linje og punkt, bestemt linjen m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.