Kemi

HJÆLP syre base opg.

25. marts 2021 af otil - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgaverne i vedhæftet?

Vedhæftet fil: syre base opg..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af Moderatoren

Ja, du kan bare skrive hvad du har problemer med.

Tag udgangspunkt i dette:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
25. marts 2021 af otil

Okay tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{Opgave 1}\\&& \mathbf{{\color{Red} HCl}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\mathbf{{\color{Blue} H_2O}}\,_{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}&\textup{gul erstattet af r\o d,}\\&&&\textup{da gul vanskeligt ses}\\\\&& \mathbf{{\color{Red} H_2S{O_4}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\mathbf{{\color{Blue} H_2O}}\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\&& \mathbf{{\color{Red} CH_3COOH}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\mathbf{{\color{Blue} H_2O}}\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\; CH_3COO^{-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\&& \mathbf{{\color{Red} N{H_4}^+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\mathbf{{\color{Blue} H_2O}}\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\; H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\\\&& \mathbf{{\color{Blue} NH_3}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\mathbf{{\color{Red} H_2O}}\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\; OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 2}\\&& \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textbf{Korresponderende syre}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \;\; \textbf{Korresponderende base} \\&& \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline \textbf{Navn}&\textbf{Formel}&\textbf{Navn}&\textbf{Formel}\\\hline \textup{eddikesyre}&CH_3COOH&\textup{acetat}&CH_3COO^-\\\hline \textup{saltsyre}&\mathbf{HCl}&\textbf{chloridion}&\mathbf{Cl^-}\\\hline \textbf{svovlsyre}&H_2S{O_4}&\textbf{hydrogensulfation}&\mathbf{HS{O_4}^{-}}\\\hline \textbf{Hydrogensulfation}&HS{O_4}^-&\textbf{sulfation}&\mathbf{S{O_4}^{2-}}\\\hline \textup{Vand}&\mathbf{H_2O}&\textbf{hydroxidion}&\mathbf{OH^-}\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2021 af mathon

færdiggjort efter tidsudløb:

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 2}\\&& \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textbf{Korresponderende syre}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \;\; \textbf{Korresponderende base} \\&& \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline \textbf{Navn}&\textbf{Formel}&\textbf{Navn}&\textbf{Formel}\\\hline \textup{eddikesyre}&CH_3COOH&\textup{acetat}&CH_3COO^-\\\hline \textup{saltsyre}&\mathbf{HCl}&\textbf{chloridion}&\mathbf{Cl^-}\\\hline \textbf{svovlsyre}&H_2S{O_4}&\textbf{hydrogensulfation}&\mathbf{HS{O_4}^{-}}\\\hline \textbf{hydrogensulfation}&HS{O_4}^-&\textbf{sulfation}&\mathbf{S{O_4}^{2-}}\\\hline \textup{Vand}&\mathbf{H_2O}&\textbf{hydroxidion}&\mathbf{OH^-}\\\hline \textbf{oxoniumion}&\mathbf{H_3O^+}&\textup{vand}&\mathbf{H_2O}\\\hline \textbf{kulsyre}&\mathbf{H_2CO_3}&\textbf{hydrogencarbonation}&HC{O_3}^-\\\hline \textbf{hydrogencarbonation}&HC{O_3}^-&\textbf{carbonation}&\mathbf{C{O_3}^{2-}}\\\hline \textup{salpetersyre}&\mathbf{HNO_3}&\textbf{nitration}&\mathbf{N{O_3}^-}\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP syre base opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.