Kemi

pH af opløsning

25. marts 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

Hvordan beregnes pH af en opløsning af 0,1M NH4Cl ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af janhaa

pH=0,5(pK_a-\log(0,1))=5,13


Svar #2
25. marts 2021 af Hans12333

Tak, men hvad er pks her, kan ik finde den nogle steder. Og den formel du bruger, vil det så sige at NH4Cl er en svag syre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af mathon

           pKs(NH4+) = 9.25


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2021 af janhaa

#2

Tak, men hvad er pks her, kan ik finde den nogle steder. Og den formel du bruger, vil det så sige at NH4Cl er en svag syre?

pKa i tabell og ja svak syre/weak acid


Svar #5
25. marts 2021 af Hans12333

Så man bruger kun pks af NH4+ ? hvorfor ikke af det hele?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2021 af mathon

Fordi Cl- er tilskuerion.


Svar #7
25. marts 2021 af Hans12333

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2006378 hvad med her, hvorfor er der skrevet 7 foran formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2021 af mathon

Der er ikke "skrevet 7 foran formlen".

Formlen indeholder syvtallet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2021 af janhaa

#7

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2006378 hvad med her, hvorfor er der skrevet 7 foran formlen?

because that's the formula...


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2021 af mathon


Skriv et svar til: pH af opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.