Fysik

Hej, Jeg har brug for hjælp til at finde formlerne i disse to opgaver nogen der kunne hjælpe?

26. marts 2021 af sille201 - Niveau: B-niveau

1. Harpunen rammer nu hvalen og sætter sig fast. Set fra hvalens synspunkt ligger den stille idet harpunen rammer den, og harpunens fart er 60 m/s. Husk hvalens inerti er M = 10 tons og harpunens m = 75 kg.

Hvad er hvalen og harpunens fælles fart efter harpunen har ramt hvalen?

2. Hvalen bliver nu rasende og svømmer mod skibet for at kæntre det. Hvalens muskler leverer en effekt på 870 kW. edtte giver hvalen en acceleration mod skibet på 0.32 m/s^(2). Afstanden mellem hvalen og skibet er 649 m da den begynder at svømme og de to starter med at ligge stille i forhold til hinanden.

DEn del af energien fra musklerne der ikke giver hvalen kinetisk energi bliver dissiperet som termisk energi i vandet. Hvalens inerti er M = 10 tons (vi ser bort fra harpunen og kablet).

Hvor meget af den energi hvalen har leveret er dissiperet idet den når skibet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?


Skriv et svar til: Hej, Jeg har brug for hjælp til at finde formlerne i disse to opgaver nogen der kunne hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.