Matematik

2 order differential ligning med Z(x=5)=1 Hvordan bruges Z(x=5)=1?

26. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

2 order differential ligning med Z(x=5)=1 Hvordan bruges Z(x=5)=1

Til a har jeg fået y=Ae^-0,08x+Be^-5,91x. Men hvad  gør jeg  med Z(x=1)=5?

Hvad får jeg ud af at indsætte 1 ind på x plads og 5 ved y´s plads? Hvad skal isoleres/eller skal der ikke isoelres noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af janhaa

z(1) = 5

eller

z(5) = 1

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af janhaa

as I told u a lot of times:

z = Ae^-0,08x + Be^-5,91x
given
z(1) = 5
 

z(1) = A*e-0,08 + B*e-5,91 = 5

then u have an equation by 2 unknown (A and B).


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2021 af janhaa

#0

2 order differential ligning med Z(x=5)=1 Hvordan bruges Z(x=5)=1

Til a har jeg fået y=Ae^-0,08x+Be^-5,91x. Men hvad  gør jeg  med Z(x=1)=5?

Hvad får jeg ud af at indsætte 1 ind på x plads og 5 ved y´s plads? Hvad skal isoleres/eller skal der ikke isoelres noget?

y=Ae^-0,08x+Be^-5,91x. 
not y, but z:
z=Ae^-0,08x+Be^-5,91x. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2021 af janhaa

#2

as I told u a lot of times:

z = Ae^-0,08x + Be^-5,91x
given
z(1) = 5
 

z(1) = A*e-0,08 + B*e-5,91 = 5

then u have an equation by 2 unknown (A and B).

actually a diophantine equation


Svar #5
26. marts 2021 af Amalie1234324

Skal A og B så isoleres, eller skal jeg bare sætte ind og så er det det? Og y bliver bare til Z?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2021 af janhaa

#5

Skal A og B så isoleres, eller skal jeg bare sætte ind og så er det det? Og y bliver bare til Z?

z(1) = A*exp(-0,08) + B*exp(-5,91) = 5


Svar #7
26. marts 2021 af Amalie1234324

Ok, så jeg går bare ud fra siden at du sender det samme, at det er et ja til at der ikke skal isoleres noget og at det endelig svar er 

z(1) = A*exp(-0,08) + B*exp(-5,91) = 5


Svar #8
26. marts 2021 af Amalie1234324

#6
#5

Skal A og B så isoleres, eller skal jeg bare sætte ind og så er det det? Og y bliver bare til Z?

z(1) = A*exp(-0,08) + B*exp(-5,91) = 5

Ok, så jeg går bare ud fra siden at du sender det samme, at det er et ja til at der ikke skal isoleres noget og at det endelig svar er 

z(1) = A*exp(-0,08) + B*exp(-5,91) = 5


Skriv et svar til: 2 order differential ligning med Z(x=5)=1 Hvordan bruges Z(x=5)=1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.