Fysik

Hvordan beregner jeg ioniserinegn af et hydrogen atom?

27. marts 2021 af detduedreng - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet er: 

Beregn ioniseringsenergien for et hydrogenatom i grundtilstanden, i tilstand nr. 2 og i tilstand nr. 3. 

Ioniseringsenergien er den energi, atomet skal tilføres for netop at frigøre en elektron. Det betyder at elektronen skal gå fra en negativ energi til enten 0 energi eller en positiv energi

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{lllll}\\&& E(n)=h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \left (\frac{1}{n^2} -1\right )=-13.6057\;eV\cdot \left (1-\frac{1}{n^2} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2021 af mathon

\small n\in\left \{ 2,3,4,... \right \}


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg ioniserinegn af et hydrogen atom?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.