Matematik

Bestem den stamfunktion som går i gennem et punkt

31. marts 2021 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Hej folkens jeg har et spørgsmål er i gang med at lave nogle opgaver i forbindelse med bestemmelse af stamfunktion i gennem et punkt. JEg har lavet en opgave (se vedhæftet) men kan ikke se hvorfor det er forkert? Hvad skal jeg gøre når jeg skal trække e^1 fra på begge sider. Er det ikke bare 1.37? Når jeg trækker e^1 fra på begge sider. En som kan forklare mig det tusind tak. 


Svar #1
31. marts 2021 af Elninoo

Og det samme når jeg skal gøre det lignende for en funktion ln(x) hvad gør jeg når jeg trækker ln(1) fra på begge sider er det bare 1 igen? Eller en som muligvis kan forklare mig det - har vedhæftet den opgave jeg i gang med at lave


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2021 af janhaa

#0

Hej folkens jeg har et spørgsmål er i gang med at lave nogle opgaver i forbindelse med bestemmelse af stamfunktion i gennem et punkt. JEg har lavet en opgave (se vedhæftet) men kan ikke se hvorfor det er forkert? Hvad skal jeg gøre når jeg skal trække e^1 fra på begge sider. Er det ikke bare 1.37? Når jeg trækker e^1 fra på begge sider. En som kan forklare mig det tusind tak. 


F(x)=e^x+c\\ F(-1)=(1/e)+c=2,37\\ c=2

F(x)=e^x+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2021 af janhaa

#1

Og det samme når jeg skal gøre det lignende for en funktion ln(x) hvad gør jeg når jeg trækker ln(1) fra på begge sider er det bare 1 igen? Eller en som muligvis kan forklare mig det - har vedhæftet den opgave jeg i gang med at lave


F(x)=\ln(x)+c\\ F(1)=0+c=8\\ c=8\\ F(x)=\ln(x)+8


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion som går i gennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.