Matematik

Trekants areal med 3 punkter

06. april 2021 af MVDP - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

I et koordinatsystem er givet tre punkter 
A(2, -3), B(-4, 5);
 og 
C(6, 3);


De tre punkter danner en trekant.

a) Bestem arealet af denne trekant

Tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2021 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2021 af AMelev

Arealet af trekanten er halvdelen af det tilsvarende parallelogram.

Se FS side 12 (61) & (58) og side 11 (49).


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2021 af mathon

Nummereres punkterne i positiv omløbsretning
gælder:
                      \small \begin{array}{lllll}&& T=&\frac{1}{2}\cdot \left [ x_1(y_2-y_3)+x_2(y_3-y_1)+x_3(y_1-y_2) \right ]\\\\&&& \frac{1}{2}\cdot \left [ 2(3-5)+6(5-(-3))+(-4)(-3-3)\right ]\\\\&&& \frac{1}{2}\cdot \left [-4+48+24 \right ]\\\\&&& -2+24+12=\\\\&&& 24+10\\\\&&& 34 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2021 af mathon

ellers som i #2


Skriv et svar til: Trekants areal med 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.