Matematik

Bestem den spidse vinkel mellem banekurvens to tangenter i punktet Q

07. april 2021 af gral - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg har løst opgave a) og fundet t=-2 el. 4. 

Jeg sidder nu fast i opagve b) og ved, at facit skal blive 81 grader. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2021 af mathon

                             \small \begin{array}{lllllll}\\&& \cos\left ( v_{spids} \right )=\frac{\left | \bigl(\begin{smallmatrix} 0\\-6 \end{smallmatrix}\bigr) \cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 36\\6 \end{smallmatrix}\bigr)\right| }{6\cdot 6\sqrt{37}}=\frac{1}{\sqrt{37}}\\\\&& v_{spids}=\cos^{-1}\left ( \frac{1}{\sqrt{37}} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2021 af peter lind

Det ser mystisk ud. Hvad har du gjort ?

(-36. -12 ) ≠ -36/-12

og tilsvarende for de andre
 


Skriv et svar til: Bestem den spidse vinkel mellem banekurvens to tangenter i punktet Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.