Matematik

Renter og annuiteter

10. april 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ, er der en der kan regne og forklare spørgsmål b og c, jeg har nemlig ret svært, ved at finde ud af dem 

tusind tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \left (1+r_{\textup{\aa r}} \right )^2=1.10 \end{array}


Svar #3
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

Men svaret på b hos min lærer var 4.88% hvilket jeg ikke forstår??

og svaret på c var 3.56%, kan du forklarer mig hvordan, vedkommende er kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& 10\;000\cdot 1.10\cdot (1+r)^4=10\;000\cdot1.04^6\\\\&& 1.10\cdot (1+r)^4=1.04^6 \end{array}


Svar #5
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

Jeg får stadig ikke det samme facit som min lærer, kan du evt. vise mellemregningen og svaret, som min lærer fik

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2021 af ringstedLC

Vedhæft et billede af dine CAS beregninger.


Svar #7
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

her er det, men det giver noget andet en facit skrevet tideligere


Svar #8
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

#6


Svar #9
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2021 af ringstedLC

#8 og #9: Tålmodighed er en dyd...

nspire kan altså ikke selv læse dine opgaver. Du skal fortælle den, at du vil have løst ligningerne. At løse ≈ to solve:

\begin{align*}\text{b)}&\quad solve\Bigl((1+r_a)^2=1.1,\;r_a\Bigr)\quad {\color{Green}\blacktriangleright }\quad r_a= \\ \text{c)}&\quad solve\Bigl(1.1\cdot (1+r)^4=(1.04)^6,\;r\Bigr)\quad {\color{Green}\blacktriangleright }\quad r= \end{align*}

a) Kan indtastes i et matematikfelt:

\begin{align*} K_6=10000\cdot (1+0.04)^6= \end{align*}


Svar #11
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

okay det prøver jeg tak


Svar #12
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

Jeg får dette, men er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2021 af ringstedLC

#10: Tilføjelse:

\begin{align*}\text{b)}&\quad solve\Bigl((1+r_a)^2=1.1,\;r_a\Bigr){\color{Red} |\,r_a>0}\quad {\color{Green}\blacktriangleright }\quad r_a= \\ \text{c)}&\quad solve\Bigl(1.1\cdot (1+r)^4=(1.04)^6,\;r\Bigr){\color{Red} |\,r>0}\quad {\color{Green}\blacktriangleright }\quad r= \end{align*}

giver kun én løsning pr. ligning. Husk at ra og r er decimaltal.


Svar #14
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

det virker slet ikke på min :(((


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. april 2021 af ringstedLC

#14: Brug en stund på at studere manualen og find ud af, hvordan der sættes en betingelse.

https://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/TI_nSpire_SW_v2_1.pdf


Svar #16
11. april 2021 af lauhan (Slettet)

OKay det prøver jeg


Skriv et svar til: Renter og annuiteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.