Matematik

Omskrivning af ligning

10. april 2021 af kurtw - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 
Jeg er igang med eksamensforberedelse, men har svært ved at forstå denne omskrivning (se billede)
Omskrivning kommer fra en tidligere eksamensopgave som underviseren har lagt op til hjælp.

Vedhæftet fil: AcroRd32_Mdv3Ga3uV8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{n^2+2n}{(n+1)^2} &= \frac{n^2\cdot \left (1+\frac{2}{n}\right)}{\Bigl(n\cdot \left (1+\frac{1}{n}\right )\Bigr)^2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af Anders521

#0 Omskrivningen kan forekomme ved at dividere brøken med potensen n2 i tæller og nævner: 

                                    (n2 + 2n) / ( n +1 ) = [ (n2 + 2n)/ n2 ] / [ ( n +1 )2/ n2 ]                                                                                                                          = ( 1 + 2/n ) / ( ( n+1)/ n )2                                                                                                                                      = ( 1 + 2/n ) / ( 1 + 1/n)2


Skriv et svar til: Omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.