Fysik

Elektrisk kredsløb

13. april 2021 af AGY1 - Niveau: C-niveau

Jeg har fået til opgave at svare på disse spørgsmål, og har brug for lidt hjælp. 

1. Finde effektværdien af strømstyrken

2. Bestemme den samlede resistans af en kobberledning

3. finde ud af hvor stort effekttabet bliver i en ledning

Jeg ved at den forsynes med 50m lang kobberledning med tværsnitsareal på 1,5mm2 og man antager at strømstyrken er den samme som spg 1. Den har 230V og 1600W 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af mathon

Mener du  strømstyrkens effektivværdi?


Svar #2
13. april 2021 af AGY1

#1

Mener du  strømstyrkens effektivværdi?

Hej Mathon,

Ja det gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\&& I_{\textup{eff}}=\frac{I_{\textup{max}}}{\sqrt{2}}=\frac{P}{U_{\textup{eff}}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2021 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\&& R=\rho \cdot \frac{L}{a}=\left ( 1.72\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{50\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2021 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{3)}\\&& P_{\textup{tab}}=R\cdot \left (I_{\textup{eff}} \right )^2 \end{array}


Svar #6
13. april 2021 af AGY1

#3

                      \small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\&& I_{\textup{eff}}=\frac{I_{\textup{max}}}{\sqrt{2}} \end{array}

Så kan det passe at det vil være:

230/kavdratrod af 2 = 162 tusinde ca


Svar #7
13. april 2021 af AGY1

#6
#3

                      \small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\&& I_{\textup{eff}}=\frac{I_{\textup{max}}}{\sqrt{2}} \end{array}

Så kan det passe at det vil være:

230/kavdratrod af 2 = 162 tusinde ca

ikke tusinde men bare 162,6345


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2021 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\&& I_{\textup{eff}}=\frac{I_{\textup{max}}}{\sqrt{2}}=\frac{P}{U_{\textup{eff}}}=\frac{1600\;W}{230\;V}=\frac{1600\;V\cdot A}{230\;V}=\frac{160}{23}\;A =6.96\;A\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Formlen Ieff = Imax/sqrt(2) givet i #1 gælder kun hvis det er en sinusformet AC-strøm.

Den formel er ikke korrekt hvis der er tale om, fx, trekantsbølge.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2021 af mathon

                    \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\&& I_{\textup{eff}}=\frac{P}{U_{\textup{eff}}}=\frac{1600\;W}{230\;V}=\frac{1600\;V\cdot A}{230\;V}=\frac{160}{23}\;A =6.96\;A\end{array}


Svar #11
13. april 2021 af AGY1

#9

Formlen Ieff = Imax/sqrt(2) givet i #1 gælder kun hvis det er en sinusformet AC-strøm.

Den formel er ikke korrekt hvis der er tale om, fx, trekantsbølge.

det får vi ikke rigtig fortalt, dog kun at det er for en græsslåmaskine


Svar #12
13. april 2021 af AGY1

#5

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{3)}\\&& P_{\textup{tab}}=R\cdot \left (I_{\textup{eff}} \right )^2 \end{array}

Hvad står Ptab for?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. april 2021 af mathon

for kabel-kobber:

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\&& R=\rho \cdot \frac{L}{a}=\left ( 2.25\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{50\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2} \end{array}

se
      https://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_resistivitet


Svar #14
13. april 2021 af AGY1

#13

for kabel-kobber:

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\&& R=\rho \cdot \frac{L}{a}=\left ( 2.25\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{50\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2} \end{array}

se
      https://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_resistivitet

Jeg er lidt i tvivl om hvad m er? De andre har jeg fundet det rigtige facit ud fra dine ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. april 2021 af mathon

m er meter.


Svar #16
13. april 2021 af AGY1

#13

for kabel-kobber:

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\&& R=\rho \cdot \frac{L}{a}=\left ( 2.25\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{50\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2} \end{array}

se
      https://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_resistivitet

Jeg har fået 2) til 0,015 eller 3/200 dele, er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. april 2021 af mathon

for kabel-kobber:

                      \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\&& R=\rho \cdot \frac{L}{a}=\left ( 2.25\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{50\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2} =0.75\;\Omega\end{array}


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.