Matematik

Løsning af en ligning

15. april 2021 af cille309 - Niveau: B-niveau

Hvordan kan følgende ligning løses bedst i hånden:

Vedhæftet fil: Funktionen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af PeterValberg

træk 2 fra på begge sider
og benyt den generelle løsningsformel for andengradsligninger

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. april 2021 af cille309

Jeg har prøvet mig lidt frem, men jeg tror jeg forvirrer mig selv, altså ift. mit trin 3,4 og 5 hvordan kan jeg så skrive hvad jeg gør?

Vedhæftet fil:Forsøg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2021 af PeterValberg

andengradsligningen

ax^2+bx+c=0

kan løses som

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. april 2021 af cille309

Det forstår jeg ikke helt


Svar #5
15. april 2021 af cille309

For det kan jo ikke løses som sådan?


Svar #6
15. april 2021 af cille309

En der kan fortælle hvad der skal stå i formlen før den giver mening, fordi jeg skal bestemme den i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2021 af StoreNord

\\x^{2}-5x+8=2 \Rightarrow \\x^{2}-5x+6=0 \Rightarrow
det svarer til:               
\\ax^{2}+bx+c=0     , hvor a=1 og b=-5  og c=6

Derefter skal du beregne diskriminanten:
d=b^{2}-4*a*c
Og så skal du beregne x som:
x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2*a}
Det gir dig to løsninger.


Skriv et svar til: Løsning af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.