Matematik

Cirkel punkt

16. april 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hey Allesammen, 

Jeg har siddet med denne opgave i lang tid, er der nogle der kan forklare mig opgaven og hvordan man løser den??

Tak på forhånd, se gerne vedhæftet :)

Vedhæftet fil: right.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Indsæt koordinaterne for punktet i cirklens ligninng. Løs så ligningen med ensyn til b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{lllllll}&& \left ( x-2 \right )^2+(y-b)^2=9\\\\&& \left ( 3-2 \right )^2+(-7-b)^2=9\\\\&& 1+\left ( (-1)\cdot(7+b) \right )^2=9 \\\\&& 1+(7+b)^2=9\\\\&& 1+\left ( 49+14b+b^2 \right )=9\\\\&& 1+49+14b+b^2=9\\\\&& 14b+b^2+41=0\\\\&& b^2+14b+41=0\\\\&& b=\left\{\begin{matrix} -7-2\sqrt{2}\\ -7+2\sqrt{2} \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2021 af AMelev

                    
Indsæt (x,y) = (3,-7) i ligningen og løs den mht. b.

Og så bliver jeg lidt forvirrret, for der er to løsninger (ovenikøbet ikke specielt kønne), men der står "tegn cirklen" - dem er der jo også to af, da centrum er C(2,b) og radius er 3.

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Svar #5
25. april 2021 af Sofia0294

#3 hvor havde du fået 49 og 14 fra i beregningen?


Svar #6
25. april 2021 af Sofia0294

mathon hvor har du fået 14 fra i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2021 af mathon

           (7+b)^2=49+2\cdot 7\cdot b+b^2=49+14b+b^2


Skriv et svar til: Cirkel punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.