Fysik

Hjælp til Fysik B modul 6 elektricitet Haster!!!

18. april 2021 af flottelise - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har noget som driller mig en hel del og det er spørgsmål c) opgave del 1

Sætningen lyder sådan: Bestem hvor stor en effekt, der afsættes (tabes) i ledningen.

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig med opgaven

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2021 af ringstedLC

c)

\begin{align*} P &= I\cdot U \\ &= I\cdot I\cdot R \\ P_{tab} &= I^2\cdot R \end{align*}


Svar #2
18. april 2021 af flottelise

Tusind tak for hjælpen

Svar #3
19. april 2021 af flottelise

Er der så nogen som vil hjælpe d) og e)

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2021 af ringstedLC

#3: d) er jo almindelig procentregning:

\begin{align*} \% &= \frac{P_{tab}\cdot 100}{P_{lev.}}\,\% \end{align*}

e) Effekten P skal vi jo have leveret, så med kun den halve spænding må strømmen fordobles i den samme R:

\begin{align*} P_{tab} &= (2\cdot I)^2\cdot R=... \end{align*}

Der er derfor, at vi har højspændingsledninger på op til 400 kV til transmision af effekt over større afstande.


Svar #5
19. april 2021 af flottelise

ok tusind tak for hjælpen


Svar #6
20. april 2021 af flottelise

Jeg har noget som driller en hel del og det drejer om a) og b) i opgaven.

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig med opgaven.

På Forhånd tak


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik B modul 6 elektricitet Haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.