Kemi

Angiv antallet af protoner, neutroner og elektroner i hver af de to isotoper

24. april 2021 af Marthan91 - Niveau: C-niveau

To af grundstoffet phosphors isotoper er 31P og 32P 

Angiv antallet af protoner, neutroner og elektroner i hver af de to isotoper.

Hvordan løser jeg denne opgave?

Jeg ved f.eks. 31 = A og jeg ved A er summen af Z+N, men jeg får jo ikke oplyst andet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{c|c|c|c} \textbf{isotop}&\textbf{proptoner}&\textbf{neutroner}&\textbf{elektroner}\\\hline&&\\ _{15}^{31}\textrm{P}&15&31-15=16&15\\&&\\\hline&&\\ _{15}^{32}\textrm{P}&15&32-15=17&15 \end{array}


Svar #2
24. april 2021 af Marthan91

Hvordan kom du frem til det mathon? jeg forstår du bruger A=Z+N men hvordan fandt du 15?


Svar #3
24. april 2021 af Marthan91

ah.. ja i det periodiske system.. klart, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Angiv antallet af protoner, neutroner og elektroner i hver af de to isotoper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.