Matematik

Funktioner

24. april 2021 af ugotht - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Har brug for hjælp til opgaven, som er vedhæftet. Vil helst ikke have svaret direkte, men fremgangsmetoden til at løse opgaven

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2021 af ringstedLC

Bestem f(2) og indsæt resultatet som x i g(x). Kom med dit bud!


Svar #2
24. april 2021 af ugotht

Jeg skal løse denne kun ved brug af formelsamling

f(2)=sin(pi*2+pi/2)+3

Udfra formelsamling kan jeg e at sin(pi/2)=1, men ved ikke hvordan jeg kan arbejde videre med sin (pi*2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2021 af StoreNord

sin(pi*2+pi/2)  svarer til sin(360º+90º) og er det samme som sin(90º)


Svar #4
24. april 2021 af ugotht

Okay, nu tænker jeg, at jeg har den

f(2)= 1+3= 4

g(4)=4^2 +2= 18

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2021 af ringstedLC

#4: Ja, da:

\begin{align*} \frac{\pi}{2} &\approx \frac{180^{\circ}}{2}=90^{\circ} \\ \sin\!\left (\frac{\pi}{2}\right ) &= \sin\!\left (90^{\circ} \right )=1 \\ \sin\!\left (x\right ) &= \sin\!\left (k\cdot 2\pi+x\right )\;,\;k\in\mathbb{Z} \quad \text{formel (122), STX\,A} \\ \sin\!\left (x^{\circ}\right ) &= \sin\!\left (k\cdot 360^{\circ}+x^{\circ}\right ) \end{align*}

da sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.