Matematik

Geometri

27. april 2021 af studerende0 - Niveau: C-niveau

Hej.

Har brug for hjælp til disse to opgaver som skal løses uden hjælpemidler.

I opgave 7 er jeg godt klar over at trekanterne er ensvinklede hvis a/d=b/e=c/f. Men hvordan skal jeg skrive det op?


Svar #1
27. april 2021 af studerende0

Har prøvet at løse opgave 7 sådan her, men må jo ikke bruge hjælpemidler og har svært ved at dividere med kommatal, og ved heller ikke om det er sådan opgaven skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2021 af peter lind

Den første er nem at regne ud i hovedet  Nemmest hvis du regner d/a ud fremfor a/d. Såskal du bare se om det samme forhold gælder for de andre. Du behøver ikke at regne forholdene for de andre ud blot kontrollere om de er ens


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2021 af ringstedLC

Opg. 8 Tegn oplysningerne!

\begin{align*} \frac{\text{P\ae l}}{\text{Afst.+ Skygge}} &= \frac{\text{H\o jde}}{\text{Skygge}} \end{align*}


Svar #5
27. april 2021 af studerende0

#4

Opg. 8 Tegn oplysningerne!

\begin{align*} \frac{\text{P\ae l}}{\text{Afst.+ Skygge}} &= \frac{\text{H\o jde}}{\text{Skygge}} \end{align*}

Sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2021 af ringstedLC

Nej, de to forhold er jo ikke lig hinanden.

Tegn den retvinklede trekant, der dannes af pælen, afst. + skygge og den stråle, der tangerer mandens hoved. Se nu de to ensvinklede trekanter og isolér "Højde" i #4.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.