Matematik

en linje l er givet ved: 3x+4y-2=0

27. april 2021 af sigurd567 - Niveau: B-niveau

spørgsmålet lyder:

a) Bestem afstanden fra punktet P(6,1) til l

og

en linje m er givet ved 

y=2x-5

b) bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellen l og m

er der nogen der kan hjælpe med a'eren til at starte med? PS: Det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af PeterValberg

a) Se video nr. 28 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af PeterValberg

b) omskriv den første ligning til formen:    y = ....
    og sæt de to ligninger lig med hinanden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. april 2021 af sigurd567

men hvad mener hun med at vi automatisk har opgivet normalvektoren hvis vi kender linjens ligning? Kan ikke helt forstå hvordan


Svar #4
27. april 2021 af sigurd567

men hvad mener hun med at vi automatisk har opgivet normalvektoren hvis vi kender linjens ligning? Kan ikke helt forstå hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. april 2021 af PeterValberg

Givet en ligning for en ret linje på formen:

ax+by+c=0

kan du aflæse normalvektoren vha. koefficienterne til x og y

\vec{n}=\binom{a}{b}

se eventuelt video nr. 21 på førnævnte playliste

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: en linje l er givet ved: 3x+4y-2=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.