Fysik

HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP! - Henfaldsskema og henfaldskonstant

28. april 2021 af emilantonsen - Niveau: B-niveau

Isotopen _{89}^{222}\textrm{Ac} er radioaktiv og henfalder ved udsendelse α-stråling med en halveringstid på 5 sekunder.

(se vedhæftede billede, "Udsnit af kernekort")

a) Opskriv henfaldsskemaet

b) Beregn henfaldskonstanten

Vedhæftet fil: Udsnit af kernekort.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2021 af mathon

                    \begin{array}{llllll}\small \textbf{a)} \Large\\&& _{\, \, 89}^{222}\textrm{Ac}\;\rightarrow \;_{\, \, 87}^{218}\textrm{Fr}\;+\;_{2}^{4}\textrm{He}\\\\ \small \textbf{b)}\\&& \Large k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{5\;s}=0.138629\;s^{-1} \end{array}


Skriv et svar til: HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP! - Henfaldsskema og henfaldskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.