Matematik

Hjælp meget gerne, tak

29. april 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg kan finde højden, hvilken regel eller formel skal man bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2021 af mathon

Brug rumfangsformlen for en cylinder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2021 af mathon

                          \large \begin{array}{lllll}&& h\cdot \frac{\pi}{4}\cdot d^2 =V\\\\&& h=\frac{4\cdot \left ( 2.5\,m^3 \right )}{\pi\cdot (4.80\;m)^2} \end{array}


Svar #3
29. april 2021 af UCL (Slettet)

hvorfor skal man sige : højde * pi: 4 * diameteren?

 

Er rumfanget > Vcylinder=h⋅π⋅r2

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2021 af mathon

              \begin{array}{lllll}& \textup{Rumfang:}&V_{cyl}=h\cdot \frac{\pi}{4}\cdot d^2=h\cdot \pi\cdot r^2 \end{array}


Svar #5
30. april 2021 af UCL (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvorfor man dividerer med PI med 4...jeg kan godt se det er samme formel, men er resultatet 0,663


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2021 af mathon

   Nej.


Svar #7
30. april 2021 af UCL (Slettet)

...okay.

Brugbart svar (1)

Svar #8
30. april 2021 af mathon

                     \begin{array}{lllll}&& h\cdot \pi\cdot r^2=V\\\\&& h\cdot \pi\cdot (2.40\;m)^2=2.5\;m^3\\\\&& h=\frac{2.5\;m^3}{\pi\cdot 5.76\;m^2}=0.1382\;m=13.82\;cm \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp meget gerne, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.